Рецепт МАРМЕЛАДУ
РЕЦЕПТ
1 кг яблук
2,5-3 ч. л. агару
300-400 г цукру
250 мл. води
лимонна кислота на кінчику ножа
Яблоки запечь в духовке. Или нарезать дольками, вырезать семена и отварить на слабом огне под крышкой, налив в кастрюльку немного воды, так, чтоб она покрывала дно. Затем вычистить ложкой мякоть и по желанию протереть через сито/взбить при помощи блендера/просто размять толкушкой в пюре.
Агар залить водой и оставить на 10-20 мин. Поместить на слабый огонь и помешивая довести до кипения. Всыпать сахар, аккуратно размешать и варить, помешивая, до пробы на мягкий шарик (капля сиропа, упавшая в стакан с холодной водой сохраняет свою форму, но остается мягкой на ощупь)
Ввести помішуючи яблучне пюре і продовжувати варити, помішуючи, до тих пір, поки пюре не загущатися і якщо провести ложкою по дну – залишиться чіткий слід. Ретельно вимішати лимонну кислоту. Зняти з вогню.
Вилити масу на деко або форму, простеленные пергаментом. Залишити остигати на кілька годин. Нарізати і підсушити протягом доби (періодично перевертаючи) або близько 3-5год при 40-50* в духовці.
Вмочити з цукор і залишити сушитися ще 12-24 години.
- Кондитерський інвентар і дієтаКондитерський інвентар та здоровий спосіб життя